Douglas hout Nederland

Meer informatie over Douglas hout

Wat is Douglashout

Het Douglas hout van Douglashout Nederland

Douglas oftewel Douglashout is een van de populairste houtsoorten. Vanuit eigenschap is Douglas hout sterk en hard, maar daarin tegen toch makkelijk te bewerken. Het kernhout is van onder klasse 3 en 4, en is ook duurzaam bij grondcontact. Douglashout gaat onbehandeld 15 jaar mee, waardoor het de beste keuze is voor uw tuin constructies. Als douglashout jong is heeft het een rood bruine kleur, en na mate de jaren wordt het hout licht geel/bruin van kleur. Het hout is harshoudend, en zorgt voor een warme uitstraling, waardoor het razend populair is geworden voor het bouwen van veranda’s, pergola’s, tuindeuren, overkappingen, schuren en schuttingen. Na een lange verloop van tijd wordt Douglas hout grijs, dit proces kan vertraagd worden. Door middel van het douglas hout te beitsen, zal dit proces flink vertragen.

Waarom Douglashout gebruiken?

Door de goede eigenschappen van douglashout is het razend populair, wij hebben een korte lijst met eigenschappen voor u gemaakt.

  • Douglashout heeft een warme rode kleur en een warme uitstraling
  • Makkelijk bewerkbaar
  • Na verloop van tijd vergrijst douglas
  • Na uitdroging wordt douglashout steeds harder
  • U kunt douglas hout op veel mogelijkheden toepassen
  • De prijs/kwaliteit verhouding is optimaal

Waarop kan ik douglashout toepassen?

Dankzij de duurzaamheid en de eigenschappen van douglashout is het vrijwel overal toepasbaar. Hout van de douglasspar kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Bij bijvoorbeeld de woningbouw kunt u denken aan trappen, kozijnen en dakconstructies van Douglashout. U kunt voor een schutting ook douglas gebruiken, voor de buiten en binnen bekleding van schuren en douglas overkappingen, veranda’s en als vlonderplanken.

Wilt u meer informatie hebben over Douglashout Nederland?

Via onze webwinkel kunt u makkelijk en snel goedkoop douglashout bestellen. Naast het verkoop leveren wij ook maatwerk en schaven. Wilt graag eerst komen kijken naar het hout? Dat is geen probleem, neem eerst even met ons contact op voordat u langskomt bij ons magazijn. Er moet eerst een afspraak gemaakt worden, dat kan via telefonisch contact: +316 119 23 603 of via de mail: Info@douglashoutnederland.nl.

Dit zijn de populairste producten van Douglas hout

Zweeds rabat (2)

Vellingdelen (1)

Schuttingplank (2)

Ribben & regels (1)

Planken (21)

Balken (12)

Andere bezoekers bekeken ook deze pagina's