Douglas hout Nederland

De herkomst van Douglas hout

Goedkoop Douglas hout bestellen?

Bij Douglashout Nederland koopt u het goedkoopst hout!

Douglas hout wordt steeds populairder in de Nederlandse tuinen. Dit komt mede doordat het zeer geschikt is voor onder andere overkappingen, tuinhuisjes en schuttingen.

Douglas productie bossen

Douglas is veelal afkomstig uit productiebossen in West-Europa. De Europese Unie geeft jaarlijks een quota af voor de houtkap. Op deze manier wordt ontbossing tegengegaan. Douglas Hout Nederland gebruikt hout uit Frankrijk. Daar groeit samen met Duitsland jaarlijks 1 miljoen kuub Douglas hout.

Al ons Douglashout is van PEFC hout

Oorsprong Douglas hout

Oorspronkelijk komt het hout uit Noord-Amerika, waar het Orgeon Pine genoemd wordt. De naam Douglas hout die in Europa gebruikt wordt komt van de Schotse botanicus Sir David Douglas, die de zaden in de 19e eeuw naar Europa haalden.  Het Europese Douglas hout van nu is niet meer te vergelijken met het oorspronkelijke Orgeon Pine. Dit komt omdat de snelle groei van Douglas er voor zorgt dat een grovere structuur ontstaat dan bij Orgeon Pine.

Wilt u meer informatie hebben over Douglashout Nederland?

Via onze webwinkel kunt u makkelijk en snel goedkoop douglashout bestellen. Naast het verkoop leveren wij ook maatwerk en schaven. Wilt graag eerst komen kijken naar het hout? Dat is geen probleem, neem eerst even met ons contact op voordat u langskomt bij ons magazijn. Er moet eerst een afspraak gemaakt worden, dat kan via telefonisch contact: +316 119 23 603 of via de mail: Info@douglashoutnederland.nl.

Het Douglas hout wat wij verkopen: