Douglas hout Nederland

Alles over Douglas hout

Alles over het Douglas hout van Douglashout Nederland

Overweegt u Douglas hout te kopen? Wij informeren u graag meer over wat Douglas hout precies is!

Kleur van Douglashout

Het hout heeft onbehandeld een rode kleur en daardoor een warme uitstraling. Door verwering bij buitengebruik zal het hout in de loop van de tijd wat egaler grijs kleuren. Wilt u dit proces vertragen? Dan kunt u uw houd bewerken met olie of beits.

Waar is Douglas geschikt voor?

Douglas hout is op dit moment één van de populairste houtsoorten. Dit komt omdat het zeer geschikt is voor overkappingen, schuttingen, schuren, vlonders, veranda’s, bruggetjes en nog veel meer. Douglas hout kan ook toegepast worden in de bouw van uw huis. U kunt hierbij denken aan Douglas kozijnen, dakconstructies, deuren, trappen, lambriseringen en andere wandbetimmering.

Duurzaamheidsklasse van Douglas hout

Douglas hout komt van de Douglasspar en is een naaldhout soort. Dit hout is matig duurzaam en valt onder de klasse drie. De duurzaamheidsklasse geeft aan hoe lang het hout mee gaat. Dit wordt onderzocht door het kernhout bloot te stellen aan bacteriën en schimmels die met lang gebruik geleidelijk ontstaan in het hout. Naar schatting gaat hout uit duurzaamheidsklasse drie tien tot vijftien jaar mee en dit maakt het dus zeer geschikt voor mooie projecten in uw tuin.

Dit zijn de goedkoopste producten van Douglas hout

Zweeds rabat (2)

Vellingdelen (1)

Schuttingplank (2)

Ribben & regels (1)

Planken (21)

Balken (12)

Andere bezoekers bekeken ook deze pagina's